Bro Hof Slott GC finjusteras i dagarna för att vara perfekt till årets Nordea Masters Foto: Getty Images

Följa

Nordea Masters mot nya höjder

Satsningen som gjorts inför årets Nordea Masters har givit resultat. Tävlingen har aldrig känts hetare, enligt tävlingsledningen. – Jag har jobbat med den här tävlingen i fem år och det här tycker jag är det bästa startfältet vi har haft, säger Nordea Masters vd Fredrik Hellkvist till Svensk Golf.

Text: Fabian Midby • 2011-07-14 Uppdaterad 2011-07-14

Nordea Masters

Datum: 21 – 24 juli
Spelplats: Bro Hof Slott GC
Prispengar: 1 500 000 €
Titelförsvarare: Richard S Johnson

Startfält & starttider

Årets upplaga spelas likt förra året på Bro Hof Slott GC. Banan stängdes på torsdagen för de sista finjusteringarna inför måndagen då den öppnas igen. Många är imponerade av banans kvalitet, inte minst Europatourens Tournament Director Mikael Eriksson.

– Bro Hof håller en väldigt hög klass. Jag skulle säga att den är en av de bästa banorna på hela Europatouren, säger Eriksson på tävlingens hemsida.

Kan spelas längre
Men banan ser inte exakt likadan ut som förra året. Några ombyggnader har gjorts och den spelas något hårdare än sist – vilket gör att man om man vill kan spela den ännu längre.

– De ändringar som gjorts har blivit väldigt bra. Bland annat muren runt den 17:e greenen blev lyckad och gör det till ett snyggare golfhål, säger Fredrik Hellkvist till Svensk Golf.

Fyra av åtta wildcards har redan delats ut till Nordea Masters. Bland dem finns långslående amerikanerna Bubba Watson och Dustin Johnson samt sydkoreanen Jin Jeong och amerikanen Scott Pickney, som gör proffsdebut. Bland amatörerna finns det brittiska löftet Tom Lewis som nu spelar British Open och svenska 20-årige Pontus Widegren, som nyligen var med om att bärga EM-brons för svenska amatörlandslaget. Totalt är det ytterligare åtta spelare som ska komplettera startfältet.

Kanske blir en av de åtta en British Open vinnare?
– Självklart sitter man och hoppas men det är sällan det händer med den framförhållningen. Nu har vi dessutom lagt ner stora pengar på det befintliga startfältet så det kan också bli för dyrt, säger Hellkvist.

Inget Masters för ”Fidde”
Tre proffs kvalade in till Nordea Masters
Bubba kommer visst till Sverige
Masters byter datum
Här avgörs tävlingen

Text: Fabian Midby • 2011-07-14
FöljaNyheter
Scroll to Top