The Northern Trust FedEx Cup Playoffs

Tournytt

Tiger: ”Publiken vet att jag är i slutet av karriären”

För ett år sedan var det fortfarande osäkert om Tiger Woods skulle kunna spela golf igen. Den här veckan spelar han slutspel på PGA Tour. Amerikanen uppskattar mottagandet han fått under året.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-22 Uppdaterad 2019-12-12

Tiger Woods senaste comeback på PGA Tour har varit enastående. Efter tre ryggoperationer och två stelopererade ryggkotor är amerikanen tillbaka och slåss om segrarna.

Den här veckan är han för första gången på fem år med i första slutspelstävlingen, Northern Trust, och inför tävlingen berättade amerikanen på en presskonferens att han uppskattar publikens bemötande av honom.
– Om vi går tillbaka och ser på hur jag blev bemött under Valspar Championship, det var väldigt speciellt och jag hade aldrig blivit lika varmt mottagen. Jag antar att alla har koll på att jag haft problem och haft ryggproblem, gjort operationer och haft det ganska tufft. Alla förstår det, sa Woods under en presskonferens och fortsatte:
– Jag tror att publiken är mer uppskattande nu. Jag. Vill inte att det ska bli fel eller så men de vet att jag är i slutet av karriären och att jag inte har så många år kvar. Jag är verkligen inte som när jag var 22. 42 är en helt annan sport.

Stenson: ”Känns som bästa beslutet”

Efter den här veckan ska 14-faldige majorvinnaren spela Dell Technologies Championship och BMW Championship för att kunna kvala in till tourfinalen på East Lake. Därefter är det dags för Ryder Cup.

Det täta höstschemat är något som Tiger Woods ser fram emot, även om han inser att det är en hel del golf på kort tid.
– Det är mycket golf och det handlar om att lugna mig och se till att jag inte tränar för mycket och överjobbar. Det är något som varit oerhört svårt i år, att hitta rätt balans. Men under sommaren har jag blivit bättre på det.
– Det här året har varit en välsignelse och det har varit speciellt att ha den här möjligheten igen. Det här är verkligen inget jag tar för givet, sa Woods.



Text: Jesper Johansson • 2018-08-22
TournyttPGA TourTiger WoodsTourfinalen FedEx-cupTournytt
Scroll to Top