I vår invigs nya Guldfågeln Arena, med Kalmar GK som sköter planen. Foto: Foto: Kalmar FF

Följa

Kalmar GK sköter allsvensk fotbollsarena

Snart invigs Kalmar FF:s supermoderna fotbollsarena. Med en gräsplan som ska bli Sveriges bästa – tack vare Kalmar Golfklubb. – Vi är stolta och glada över att få hjälpa till med detta, säger golfklubbens ordförande Kjell Axelsson.

Text: Tobias Bergman • 2011-02-11 Uppdaterad 2011-02-11

Fotbollen sneglar ofta avundsjukt på golfens gröna gräsmattor.

Kalmar FF gör mer än så.

Snart inviger den allsvenska fotbollsklubben sin nya Guldfågeln Arena  – och nu kan Svensk Golf avslöja att man ger Kalmar Golflubb uppdraget att sköta gräsmattan.

– Vi tog kontakt med varandra under vintern och satte oss ner förutsättningslöst för att se om vi kunde hitta ett gemensamt avtal där vi båda kunde se vinster i olika former. Vi hade båda en stark tro på slutmålet och tack vare det gick avtalsfrågorna lätt, säger Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson.

Fotbollsklubben, som vann SM-guld 2008, har konsulterat den lokala golfklubben under etableringsfasen av projektet – mycket tack vare att man tittat mot Storbritannien där samma modell har använts betydligt flitigare.

– Ofta, i alla fall i de större klubbarna, finns det en så kallad Groundmaster som har ungefär samma kompetensprofil som golfens Greenkeepers, säger Ola Ragnarsson, som varit ansvarig för skötseldelen i KFF.

Kalmar GK:s personal och maskiner kommer att ha hand om den långsiktiga skötselplanen, medan fotbollsklubben hanterar det dagliga arbetet med klippning, kritning med mera.

Målsättningen?

Att få Sveriges bästa fotbollsplan.

– Vi kommer att göra vårt ytterst för att detta ska ge positiva effekter för alla inblandade, säger Kjell Axelsson, ordförande i Kalmar GK.


Text: Tobias Bergman • 2011-02-11
FöljaNyheter
Scroll to Top