Drömstart för Stenson – gick sju under par
Foto: PGA-Tour/Sam Greenwood/Getty Images

Drömstart för Stenson – gick sju under par

Han behöver vinna eller komma sämst tvåa för att ta hem tourfinalen i FedEx-slutspelet.
Med det i tanke fick Henrik Stenson en perfekt start med 63 slag – och tog ledningen på East Lake.
– Jag kan inte spela första nio bättre och det var mycket likt vad jag gjorde under 2013, säger Stenson till Golf.com.

Henrik Stenson kom till East Lake avslappnad och med stort självförtroende. Senast han var här var 2013 och då lämnade han med FedEx-trofén och 10 miljoner dollar i bonus.
Efter 63 slag, sju under par, på den inledande ronden av Tour-finalen har han gett sig själv chansen att återupprepa bedriften.
– Jag är mycket nöjd med starten. Jag fick en bra start med tre inledande birdies och eaglen på nionde hålet var som grädde på moset, säger Stenson till touren. 

Onekligen är det något med East Lake som passar den 39-årige Göteborgaren väldigt väl. Senast det begav sig, 2013, inledde han första nio med fem under par – och ingenting såg ut att ha förändrats sedan dess.
– Från tee passar banan fint. För mig betyder det många trä-treor och trä-femmor. Du måste träffa fairways och idag lyckades jag med ännu en gång. Mitt järnspel var skarpt och jag gav mig massor av chanser, och så fungerade puttningen också. 

Att Just träslagen fungerade under den inledande ronden visade sig tydligt i statistiken. Stenson, som i snitt träffar drygt 70 procent av fairways på PGA-touren, träffade hela 78 procent av fairways. Att jämföra med Jason Day på en delad 11:e plats som träffade 58 procent och Jordan Spieth, delad femma, som bara träffade hälften av fairways.
– Jag har inte varit alltför glad med bollträffar under säsongen, men även när det inte är bra lyckas jag fortfarande träffa en hel del fairways och greener.
– Som jag ser det är den stora skillnaden att när jag träffar bra sätter jag mina järnslag väldigt nära hål. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!