Spieths rekordsäsong – så mycket tjänar han
Foto: Scott Halleran/Kevin C. Cox/Getty Images

Spieths rekordsäsong – så mycket tjänar han

Jordan Spieth är ny världsetta efter segern i FedEx Cup.
Vinsten var hans femte för säsongen och nu blir han historisk – ingen spelare har någonsin spelat in mer pengar under en säsong.
– Det har varit ett fenomenalt år för honom, säger en ödmjuk Henrik Stenson.

Efter en 14 meter lång putt för birdie på elfte hålet kunde Jordan Spieth säkra segern i FedEx Cups finaltävling. Därmed satte han punkt för en supersäsong som förutom nattens seger även innehållit ytterligare fyra segrar, varav två har varit majors.

Med segern klättrade 22-åringen återigen högst upp på världsrankingen igen – och han inkasserar, förutom segerchecken på 12,5 miljoner kronor, även en bonus på ofattbara 10 miljoner dollar, eller 84 miljoner kronor.
– Det är fantastiskt. Det här är en tävling som vi tar oss an som en major eftersom vi vet att detta är möjligt i slutändan. Detta är förstås den bästa säsong jag haft, säger Spieth till Golfchannel. 

I och med segerchecken har Speith spelat in över 12 miljoner dollar i prispengar och därmed slår han Vijays Singhs gamla rekord från 2004 på 10,9 miljoner dollar. Totalt med bonusen når han 22 miljoner dollar, drygt 186 miljoner kronor, vilket gör honom till en av de bäst betalda idrottsmännen i världen.

Även om Henrik Stenson fick sig slagen kunde han inget annat än att imponeras av Spieths otroliga säsong.
– Det har varit ett fenomenalt år för honom. Jag såg det från nära håll under hans två första rundor på Augusta, han spelade och puttade fenomenalt. Samma sak idag, det var en uppvisning på greenerna. Hans puttning och mentala fokus är den bästa i världen, säger 39-årige svensken. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!