Stenson tvåa efter jättemiss: ”Shit happens”
Foto: Vine/BMP/Scott Halleran/Getty Images)

Stenson tvåa efter jättemiss: ”Shit happens”

Henrik Stenson jagade en ny seger i FedEx Cup.
Men för tredje gången på två månader fick han se sig slagen – efter en jättemiss på näst sista hålet.
– Är det något slag jag vill slå om så är det den, säger Stenson till Svensk Golf.

Misstaget kom på 17 hålet. Jordan Spieth ledde vid det här laget med tre slag men hade under helgen haft tufft att bemästra det svåra hålet. Ett dåligt slag hade räckt för att skapa spänning – tyvärr kom det ifrån Henrik Stenson.
39-årige Stenson slog en "socket" ut i publiken och därmed var chansen att nå Spieth borta.
– Det kändes som att jag hade alldeles för mycket klubba och bara slutade på den. Shit happens, säger Stenson till Svensk Golf

Tommy Billberg, kommentator på Viasat Golf, var chockad över det han såg.
– Vad är det som händer? Jag har aldrig sett Stenson slå ett sådant slag förut. Vi brukar lyfta fram Henrik som en av de bästa spelarna med järnklubbor och så slår han en socket. 

Stenson lyckades dock avsluta snyggt med en monsterputt för en birdie på det sista hålet. Därmed slutade en han på en delad andraplats tillsammans med Danny Lee och Justin Rose. 

Andraplatsen betydde även en andraplats i FedEx-rankingen och därmed inkasserade Stenson drygt 25 miljoner kronor i bonus. Efteråt hyllades han även av sin överman, Jordan Spieth.
– Henrik är en fantastisk spelare och en riktigt bra vän. Han kom fram och gjorde en fist-bump(på elfte hålet, red.anm) vilket visar vilken karaktär han har. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!