Golfbanan som tar 4 dagar att spela
Bildkälla: Youtube

Golfbanan som tar 4 dagar att spela

Om du redan nu anser att 4-5 timmar är för lång tid för en golfrond?
Då ska du undvika Nullarbor Links i Australien.
Golfbanan är världens längsta och tar 3-4 dagar(!) att spela.

Belägen på sydkusten av Australien, mitt ute i ödemarken i den australiensiska "outbacken", ligger Nullarbor Links. En golfbana som egentligen inte bör existerar men som genom eldsjälen Alf Caputo blev tillverklighet för drygt fem år sedan.
– Golfbanan spänner över fyra tidszoner och går ifrån Ceduna i södra Australien till den gamla gruvstaden Kalgoorlie i västra Australien, berättar Alf Caputo.

Banan tog fem år att planera och bygga, vilket i sig inte är särskilt anmärkningsvärt. Det som istället utmärker Nullarbor är dess längd och speltid.
När en vanlig golfrond kanske tar 4-5 timmar att avverka tar en rond på Nullarbor Links mellan 3-4 dagar(!). Banan är nämligen 1365 kilometer lång – det vill säga 136,5 mil – eller för att försvenska det, den hade sträckt sig från Smygehuk i Skåne till Skellefteå i Västerbotten.
– Alf driver det här, det här hans passion, och banan har blivit väldigt mycket mer populär än vi någonsin hade kunnat drömma om, berättar Marg Donkin som tillsammans med sin man, Eric, är banskötare över den långa banan.

Istället för att förflytta sig med golfbil använder man sig en vanlig bil. I och med speltiden finns det hus utmed vägen där spelare kan vila inför nästa dags hål – drygt 8 mil bort.
Varje spelare som genomför banan, som övrigt har par 71, får ett certifikat i slutet.
– Det är ett excentriskt koncept om jag ska vara ärlig, men det har fungerat riktigt bra, säger Evelyn Reed, turistansvarig i Norseman. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!