Park lyckades som tionde kvinna gå runt på 61 slag på LPGA Foto: Getty Images

Följa

61 och ledning för Park

Hee Young Park lyckades gå runt på 61 slag i Kanada och ta över ledningen från Catriona Matthew. Anna Nordqvist är femma, fem slag efter.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-07-14 Uppdaterad 2019-12-11

Manulife Financial LPGA Classic

Speldatum: 11 – 14 juli
Bana: Grey Silo Golf Course
Prispengar: 1,3 miljoner dollar
Titelförsvarare: Brittany Lang

Startfält
Starttider
Penninglista
Aktuell ställning

Läs också:

Matthew och Stanford i topp
Anna jagar Matthew
61 och ledning för Park

Det skulle krävas något speciellt för att ta över ledningen från Catriona Matthew. Och Hee Young Park svarade för något speciellt. Hon lyckades som tionde kvinna att gå på 61 slag på LPGA. Tre gånger har det varit en rundor på 60 slag, och förstås, Annika Sörenstams fantastiska 59:a.

Park tog sig med det till tjugo under par efter tre rundor. Med det är hon ett slag före Angela Stanford och två före Matthew. Tre efter finns Parks landsmaninna Meena Lee.

– Jag förstod inte hur lågt jag var på väg att gå. Min långa puttning var fantastisk så jag försökte bara lita på det. Men eftersom det går att gå nio, tio under på den här banan så kan jag inte slappna av imorgon, sa ledaren till lpga.com

Fem slag från täten är Anna Nordqvist. Hon gick dagens runda fyra under par och är femton under totalt, fem slag från ledningen. Hennes första nio bjöd på fyra birdies men också två bogeys. Sedan tappade hon inga slag på sista nio och gjorde ytterligare två birdies.

Förutom Parks 61 så fanns det även en 62:a under lördagen. Gerina Piller lyckades med det och det tog henne enda upp på sjätte plats. En placering hon delar med bland andra storstjärnorna Suzann Pettersen och Inbee Park, som aldrig verkar ha en dålig vecka. Piller jagar en plats i det amerikanska Solheim Cup-laget.

Den övriga svenskan kvar i tävlingen, Maria Hjorth, hade en tung dag och föll till 71:a plats.

Med en bana som släpper till låga scorer kan mycket hända under sista dagen. Och en svenska är i position att ta chansen att vinna.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-07-14
FöljaNyheter
Scroll to Top