Efter uppbrottet: "Tiger blir världsetta igen"
Foto: Robert Meggers/Getty Images Sport

Efter uppbrottet: "Tiger blir världsetta igen"

Usel form och ett kraschat förhållande med skidstjärnan Lindsey Vonn.
Då tror den svenske idrottspsykologen Stig Wiklund att Tiger Woods kan bli bäst i världen igen.
– Han har drivkraften att komma tillbaka och bli världsetta igen, säger Wiklund inför The Players Championship.

Idrottspsykologen Stig Wiklund tror på att Tiger Woods kan komma tillbaka till absoluta världstoppen.

Delad 17:e plats i US Masters, 125:e plats i världsrankingen och ny-dumpad. Tiger Woods uppladdning inför The Players Championship på torsdag har varit långt ifrån optimal. Tävlingen är blott hans tredje på över tre månader och många börjar tvivla på om han har motivationen för att slå sig tillbaka in i den absoluta världstoppen – dock inte Stig Wiklund.  
- Idrottare som Tiger Woods drivs av själva situationen av att spela, säger Wiklund.
- Det handlar inte alltid om att vinna utan de söker den perfekta tävlingen och det perfekta slaget snarare än själva vinsten. 

Stig Wiklund är idrottspsykolog och har bland annat jobbat med skidåkaren och bragdguld-vinnaren Johan Olsson under många år. Han menar att idrottare som Olsson och Woods inte tänker på tävlingar som gemene man.
- De är inte som du och jag. Det primära är inte att bli världsbäst utan det är den ideala prestationen som betyder något. Det gör att de kan hålla upp en hög motivationsnivå under en längre tid, berättar han.

I söndags gick Lindsey Vonn ut på facebook och berättade att hon och Tiger gjort slut efter en tre år lång relation. Det är naturligtvis långt ifrån en optimal uppladdning menar Stig men är det någon som kan klara av det så är det Tiger.
- Självklart påverkas spelare av yttre faktorer, men en spelare som Tiger Woods har också en förmåga att sortera bort störningsmoment. En del blir störda och sämre men personer som Woods, Olsson och Stenson är bäst när det gäller. 

  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!