2555 dagar sen senaste majorn - tillbaka igen
Foto: Scott Halleran/Getty Images Sport

2555 dagar sen senaste majorn - tillbaka igen

Jesper Parnevik är tillbaka i hetluften.
Efter år av skadehelvete peggar han idag upp på Senior PGA Championship i French Lick – hans första major på sju år.
- Jag har varit så skadad att jag har sett fram emot att spela på Champions Tour, säger Parnevik på PGA-tourens hemsida.

Succé-programmet Parneviks har gjort Jesper Parnevik folkkär och omtyckt i de svenska hemmen. Nu vill han dock göra sig ett namn som golfspelare igen.
Efter att ha fyllt 50 i början av mars kvalificerad sig Parnevik för Champions Tour, PGA:s egen veterantour och nu står han inför sin första major sedan 2008.
- Jag har varit ivrig att komma ut och spela igen, mest för att jag är frisk igen, säger Parnevik. 

What a great course! Nr 9 at French Lick. #PGAChampionship #ChampionsTour

A video posted by Jesper Parnevik (@jesperparnevik) on

För det har varit ett rent skadehelvete för Botkyrkasonen. Hans ryggproblem har varit ett ständigt återkommande problem, sen var han när att slita av hela handen i samband med en båtolycka.
- Jag har varit skadad i sex eller sju år nu. Jag har försökt att spela på PGA-touren men skadorna har bara återkommit. I fjol kändes det bra kändes men då föll jag med en segway.

Incidenten med Segway är en historia i sig. Parnevik fick låna en segway av en kompis men som ni kan se här nedan gick det inte riktigt som det skulle och Parnevik bröt två revben. 

Haha, of all injuries I'v had, this is the most ridiculous!! Broke a rib and had to withdraw from all events this month.

A video posted by Jesper Parnevik (@jesperparnevik) on

- Det tog bara åtta sekunder. Jag tänkte bara att jag skulle vända tillbaka och så börja det snurra. Jag trillade så illa att jag fick styret mitt i bröstet, bröt styret på Segway och bröt två revben.

Nu är han dock helt återställd från sina skador och nu väntar alltså hans första major på sju år. Av dömma av de videos han lagt upp på Instagram ser svingen ut att sitta precis som den gamla goda tiden. 

Följ hela tävlingen live här: Leaderboard Senior PGA Championship

Jesper Parnevik tillsammans med då unga Tiger Woods och Sergio Garcia under Johnny Walker Classic i Bangkok. Foto: David Cannon/Getty Images Sport

  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!