5de5b36610ee1

Blogg

Så ska USA bryta trenden

Juli Inkster leder ett lag som har förlorat två raka Solheim Cup. Så här ska sviten brytas.

Text: CM Hellsten • 2015-09-15 Uppdaterad 2015-09-15

Amerika vann tre matcher i rad mellan 2005 och 2009 men nu är det Europa som har chansen att säkra tredje raka triumfen efter segrarna på irländska Killeen Castle 2011 och på bortaplan i Colorado för två år sedan.

Juli Inkster är USA:s kapten.

Här är hennes nyckel till framgång.

– Jag försöker se till att spelarna tar Solheim Cup som vilken tävling som helst och att de håller sig till sina vardagliga rutiner. Jag vill att de förbereder sig som inför en vanlig LPGA-turnering. Om de inte spelar 18 hål varje dag under inspelsvarven på touren så vill jag inte att de spelar mer här. Det är samma sak med träningspassen. Det ska göra precis som vanligt. Spelarna får inte tänka på att Solheim är större än vad det faktiskt är, säger Juli Inkster under presskonferensen.

Hon utvecklade resonemanget:

– Jag vill inte att spelarna känner skuldkänslor i fall de inte spelar 18 hål medan halva laget gör det. Det är lätt att det blir så. Det vet jag av egen erfarenhet. Jag gjorde vanligtvis mer än normalt när jag förberedde mig inför Solheim Cup och det var fel. Därför har jag verkligen påpekat att spelarna ska hålla sig till sitt vanliga upplägg. Det är samma sak med spelarnas makar och andra familjemedlemmar. Om de inte brukar vara med på rangen under uppvärmningen på en vanlig tävling så behöver de inte vara det under Solheim Cup heller. Allt handlar om att normalisera Solheim Cup.

Juli Inkster fick frågan om Michelle Wies status efter skadorna.

– Hon är återställd till 100 procent.  


Text: CM Hellsten • 2015-09-15
BloggJuli InksterSolheim CupTävlingarTournytt
Scroll to Top