Svenska doldisens succé i USA
Foto: Ben Hoskins/Getty Images Sport/Symetra Tour

Svenska doldisens succé i USA

Helgen bjöd på svensksuccé.
Men doldisen Daniela Holmqvist som lyckades vinna.
Nu följer hon i stjärnornas fotspår.
– Det har fortfarande inte riktigt sjunkit in, säger Holmqvist.

Det var i söndags som den 27-åriga Daniela Holmqvist spelade hem sin första seger genom att vinna Resort Championship på Symetra Tour.
Svenskan, som tidigare spelat collegegolf på University of California, avgjorde på sista hålet när hon sänkte sin parputt.
– Jag visste att jag var tvungen att sänka putten för att det inte skulle bli särspel, säger Daniela Holmqvist till ESPN.
– Jag brukar träna puttar som de här hemma och burkar avsluta var träningspass med att säga: "Om jag sänker den här putten vinner jag turneringen", och ironiskt nog var det just det som hände.

Daniela hamnade tillslut på tio under par och vann ett slag före Kanadensiskan Samantha Richdale. Vinsten innebar att Daniela klättrade upp på 13:e plats på rankingen och därmed närmade sig målet av topp tio vilket skull betyda en plats på LPGA-touren kommande säsong.
– Det har fortfarande inte riktigt sjunkit in, men det är mycket spännande.

Symetra Tour är för många en okänd tour i USA men det är en väg som många blivande storstjärnor har gått.
Tidigare vinnare på touren inkluderar bland annat spelare som Laura Davies, Karrie Webb, Lorena Ochoa och Christie Kerr som efter Symetra Tour gick vidare till att vinna 15 major-mästerskap.  

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!