Efter segern – nu kan han bli ny världsetta
Foto: Hunter Martin/Getty Images/PGA-tour

Efter segern – nu kan han bli ny världsetta

Jason Day är för höstsäsongen vad Jordan Spieth var för våren och sommaren.
Natten mot måndag vann Jason Day The Barclays i överlägsen stil.
Det ger honom tre segrar på de fyra senaste tävlingarna - och en chans på nummer ett i världen.

Det är svårt att hävda något annat än att Jason Day är golfvärldens just nu hetaste spelare. Med segern i PGA-mästerskapet för drygt två veckor sedan och nattens seger i The Barclays cementerar han sig som höstens stora profil – och en reell utmanare till positionen som världsetta.
– Att kunna spela som jag gjorde under den här helgen är fantastiskt, och idag spelade jag fenomenalt, sa Day på presskonferensen.

Med helgens seger har Day chansen att överta positionen som världsetta i kommande tävlingar. Skulle han vinna Deutsche Bank Championship samtidigt som Jordan Spieth och Rory McIlroy hamnar utanför topp tre kliver han högst upp på listan.
– Jag trodde aldrig att jag matematiskt skulle ha chansen att bli nummer ett. Det har alltid varit ett mål för mig, men just nu kan jag inte fokusera på det. Det enda sättet jag kan kontrollera det är genom att spela bra golf, säger Day.

Sedan sin fjärdeplats i British Open i somras har Day tre segrar på sina fyra senaste tävlingar. Därmed har han lika många segrar under säsongen som Jordan Spieth. Höstens segrar gör att han nu passerar Spieth i FedEx-rankingen och därmed ses som storfavorit när säsongen ska avgöras.
– Det har varit en speciell sommar för mig och än är det inte över. Jag har fått en jättebra start på slutspelet och jag ser fram emot nästa vecka. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!