Stenson tvåa trots storspel
Foto: Hunter Martin/Getty Images

Stenson tvåa trots storspel

Mot Jason Day hade han inget att sätta emot men Henrik Stenson är stekhet lagom till FedEx-slutspelet.
39-åringen stod för säsongens bästa tävling och nu klättrar han på FedEx-listan.
– Det fanns bara en spelare på banan men jag är nöjd med min vecka, säger Stenson till Svensk Golf.

Med en avslutande 66-rond kunde Henrik Stenson hämta in en andraplats i första tävlingen av FedEx-slutspelet. Hela helgen har varit en succé för Stenson som har haft svårt att hitta formen sedan sjukdomen tidigare under säsongen.
Nu klättrar han dock till fjärdeplatsen på FedEx-listan och därmed är det mer positiva tongångar från Göteborgaren.
– Kan jag fortsätta spela bra de kommande två tävlingarna och vara topp fem inför East Lake, då vet jag att jag har chansen att vinna slutspelet, säger Stenson på presskonferensen.

"GÖTT MED TÄTKÄNNING IGEN"
Stenson vet hur han ska lägga upp FedEx-slutspelet. För två år sedan vann han hela slutspelet och kammande hem den otroliga prissumman på 10 miljoner dollar. Med helgens tävling ligger han bra till för att återupprepa den bedriften.
– Det var synd att jag inte fick komma till East Lake i fjol och försvara titeln, så jag tänkte att det fick bli i år istället.

Ska han ha chans att ta hem segern igen måste han besegra en tillsynes överlägsen Jason Day. Stenson som på sin andraplats var två slag före Bubba Watson hade hela fem slag upp till Day som ser ut att rida på framgångsvågen sedan PGA-mästerskapet.
– Det var gött att få lite tätkänning igen, men det var svårt att utmana Jason idag. Han spelar med stort självförtroende och det hade behövts någon väldigt speciellt för att utmana honom, säger Stenson till Svensk Golf.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!