Stjärnan: Det mentala spelet sviker mig
Foto: Ross Kinnaird/Getty Images

Stjärnan: Det mentala spelet sviker mig

Jordan Spieth har varit golfvärldens stora utropstecken den här säsongen – men nu har han fått problem.
Stjärnan har missat kvalgränsen två tävlingar i rad och hans styrkor har börjat svika honom.
¬ Av någon anledning kan jag inte sätta bollarna, säger Spieth.

Jordan Spieth säsong kan inte ses som något annat är spektakulär, men ynglingens två senaste tävlingar skvallrar om att han trots allt är mänsklig.
För första gången i sin karriär har 21-årigen missat kvalgränsen i två tävlingar i rad – och han vet inte varför.
– Jag slår lika bra som jag gjorde i PGA-mästerskapet och The Open. Jag har full kontroll på bollen men av någon anledning kan jag inte sätta bollarna, säger Spieth på en presskonferens.
– Idag var min putter, igår var det min längdkontroll från fairways. Ingenting är lika exakt och finjusterat som det har varit under året. 

Det börjar viskas om att Spieth börjar se sliten ut och att han använt för mycket energi, både fysiskt och mentalt i början av säsongen. Men för en 21-åring som vunnit två majors, ytterligare två tävlingar och spelat in nästan 90 miljoner kronor sett över hela säsongen känns en svacka mer väntad än som en överraskning.

"Normalt är det mentala en styrka"
Trots det går det inte att komma ifrån det faktum att de styrkor som tidigare varit hans signum, så som puttningen och det mentala spelet, nu istället blivit fullt mänskliga.
– Normalt är det mentala spelet en styrka för mig och det är något jag känner att jag har en fördel med gentemot andra spelare.
– Men de senaste två veckorna har det var en svaghet. Jag får gå tillbaka och pröva mig fram samtidigt som jag fortsätter vara positiv.

Motgångarna till trots verkar Spieth, som är ett stort fan av amerikansk fotboll, ta svackan med en viss ro. I helgen passade på att såga Texas University:s amerikanska fotbollslag efter att ha missat cutten i Deutsche Bank.  

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!