På söndag kan hon bli historisk
Foto: Stuart Franklin/Getty Images

På söndag kan hon bli historisk

Inte sedan Annika Sörenstam har damsidan sett en mer dominant spelare i majorsammahang än Inbee Park – och i helgen kan hon bli historisk.
Sydkoreanskan kan bli den förste spelaren att vinna alla fem majors.
– Jag vet inte varför jag spelar så bra på majors. Om man tittar på mina segrar så har jag 16 totalt och sju av dem är majors, säger Park inför Evian Masters.

När Inbee Park vann British Open i augusti blev hon den sjunde spelaren att knipa en Career Grand Slam – om det inte vore för det faktum att man lagt till en major-tävling på damsidan.
2012 vann Inbee Park just Evian Masters, men det var först året efter, 2013, som tävlingen uppgraderades till en major-tävling. Därmed gick damerna från fyra majors till fem och sydkoreanskan behöver därför en ny seger i tävlingen för att tillskriva sig en Grand Slam – eller Super Career Grand Slam som man valt att kalla det.
– Det är något som inte ingen tidigare gjort och det känns speciellt att överhuvudtaget ha chansen på, säger Park och fortsätter.
– I mina ögon har Evian dessutom alltid varit en major även om den inte räknades som en då jag vann. 

Klubborna kvar i Paris
Sydkoreanskan är ohotad etta på damernas världsranking, mycket tack vare att hon fullständigt dominerat i major-tävlingarna. De senaste tre åren har Park gått segrade ur sex majors av totalt 14 vilket ger henne en segerprocent på makalösa 42 procent.
– Det är en ganska hög procent jämfört med de flesta andra spelarna. Jag kan inte förklara det men jag känner mig väldigt bekväm och hundraprocentigt koncentrerad just vid majors och det är klart att framgångar gör att jag har bra självförtroende när tävlingen startar.

Det där självförtroendet och koncentrationen kommer komma väl till pass inför årets Evian Masters för Park fick sämsta tänkbara start på veckan – speciellt med tanke på att banan byggts om nu ses som betydligt svårare än tidigare.
– Bagen blev kvar i Paris i två dagar så jag har varit här i två dagar utan att kunna göra något. Jag har haft stora problem här de senaste åren men jag hoppas att det går bättre i år. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!