Ko vann LPGA-major – yngsta någonsin
Foto: Stuart Franklin/Getty Images

Ko vann LPGA-major – yngsta någonsin

Vad gjorde du när du var 18 år, fyra månader och 20 dagar gammal?
Inte vann du en major i alla fall.
Lydia Ko blev med sin seger i Evian Championship den yngsta majorvinnaren någonsin.
– Det blir skönt att slippa få frågan om när jag ska vinna min första major.

Sedan Lydia Ko tog sin första LPGA-seger som 15-åring(!) har den stora frågan varit hur länge det skulle dröja innan hon tog hem sin första major-seger.
I månadsskiftet juli-augusti var hon nära göra slut på frågorna med en tredjeplats i British Open men det skulle alltså bara dröja lite mer än en månad innan det var hennes tur. Med segern blev hon den yngsta någonsin att vinna en LPGA-major.
– Det är svårt att vinna sin första major. Jag är lite mållös just nu, säger Ko. 

Söndagens avslutningsrond blev aldrig så dramatiskt som man först hoppades på. Lexi Thompson inledde starkt och var ett tag i tre slags ledning. Men samtidigt som hon tappade klev Lydia Ko in i zonen.
Tre birdies under första nio följdes upp med fem birdies på de avslutande nio hålen vilket gjorde att Ko kunde vandra hem segern relativt komfortabelt. Tillslut skrevs segermarginalen till hela sex slag till Thompson på andraplats.
– Det är definitivt en av de bästa rundorna i mitt liv och jag säker på att jag kommer minnas den som en av de bästa när jag summerar karriären, säger Ko om sin avslutande rond. 

Bästa svenska blev Pernilla Lindberg som efter en tung avslutningsrond fick se själv fall till den 46:e-plats. Det stora svenskhoppet, Anna Nordqvist, hade en tung helg men kunde efter par-runda sluta på 50:e plats.

Nu återstår bara en tävling för damerna och lycklig nog är det årets kanske största. Om en dryg vecka drar Solheim Cup. För USA ser det väldigt positiv genom topp-placeringar av Lexi Thompson, Alison Lee och Morgan Pressel.
För Europa däremot ser det betydligt tyngre ut. Bästa europeiska spelaren i Evian var Nicole Broch Larsen – och hon är inte ens uttagen i europalaget. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!