Svenskens succé – klar för PGA-touren
Foto: Gregory Shamus/Getty Images

Svenskens succé – klar för PGA-touren

Banrekordet kunde inte ha kommit lägligare för Henrik Norlander, 28.
Doldisen tog inatt karriärens viktigaste seger efter en 62-rond i slutspelet av Web.com-touren.
Segern gav svensken 1,5 miljoner kronor – och en plats på PGA-touren kommande säsong.

Första slutspelstävlingen av Web.com-tour slutade med stor blågul succé. Henrik Norlander stod för en fantastisk avslutningsrond med 62 slag – nytt banrekord – och segern var därmed ett faktum.
För Norlander betydde segern 1,5 miljoner i prispengar, men allra viktigast var att segern även innebar svensken återigen får ett tourkort på PGA-touren.
– Jag pratade med min fru precis och hon var ganska exalterad. Jag har nog aldrig fått så här många sms förut. Givetvis vill jag spela mot de bästa spelarna i världen och nu är jag tillbaka.

Norlander började dagen sex slag efter ledarklungan men fick en fantastisk start och var åtta under efter 14 hål. När han tillslut nådde klubbhuset var han totalt tio under par – vilket gav honom tre slags försprång till tvåan Michael Thompson.
– Jag fick en bra start. Jag satte många puttar på första nio. På sista nio fortsatte det bara och jag slog ett par riktigt bra slag på några tuffa hål. På elfte kände jag att "okej, det här kan bli min dag", säger Norlander till Web.com-tour.

För Danderydsonen kunde segern inte kommit mycket lägligare. Norlander har haft en tuff säsong med elva klarade kvalgränser på 20 tävlingar och en delad andraplats som bästa resultat. Men nu görs han alltså Stenson, Lingmerth, Pettersson och Blixt sällskap på PGA-touren – hans första PGA-säsong sedan debuten 2013.
– Jag tycker att jag fick en bra erfarenhet från när jag spelade där för två år sen och jag är väldigt spänd på att få en ny chans där. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!