Svensk skrällseger: ”Det här är helt galet”
Foto: Andrew Redington/Getty Images

Svensk skrällseger: ”Det här är helt galet”

Rickard Karlberg har all anledningen att fira stort. I helgen tog 28-åringen tog karriärens första seger på Europatouren – i särspel mot självaste Martin Kaymer.
– Att vinna för första gången och göra det mot Martin Kaymer är helt otroligt, säger Rikard karlberg till touren.

Europatourtävlingen i Parco Reale i Monza blev jämn. Otroligt jämn.
När tävlingen summerades var inte mindre än nio spelare inom ett slags marginal från seger, men tillslut var det en svensk som fick höja bucklan och ta emot den drygt 2,5 miljoner kronor stora segerchecken.
– Jag trodde inte på det med tre hål kvar men mina två birdies räckte till särspel, och att ta vara på chansen känns helt fantastiskt, säger segraren Rickard Karlberg till touren. 

Karlberg har varit uppe i toppen i en rad tävlingar under säsongen men har inte lyckats ta det sista steget som krävs för att säkra en seger. Men nu var det äntligen dags.
Efter att ha gått avslutningsronden fem under par och kommit in som ledare i klubbhuset fick Karlberg stå och vänta när övriga toppspelare spelade bort sig. Tillslut var det bara Martin Kaymer kvar.

På när Kaymer missade sin birdieputt på andra särspelshålet tog Karlberg chansen och sänkte sin.
– Det här är helt galet. Att vinna för första gången och göra det mot Kaymer är helt otroligt. Jag har spelat bra senaste tiden och nu hade jag ett bra läge och hade lite tur, men det kändes bra. 

Karlberg var inte den enda svensken som var med i toppstriden utan två andra delade tredjeplatsen.
Joakim Lagergren stod för en massiv slutrunda på nio under par. Det gjorde att han kunde avancera från en 29:e plats till tredje.
Även Jens Fahrbring var med och slogs om seger långt in på avslutningsronden, men efter ett dåligt utslag på sista hålet fick han se sig själv göra en bogey och därmed missa särspel mot Karlberg och Kaymer. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!