Prinsen möter svenske världsfyran
Imorgon vankad det kungligt möte på PGA National i Bara. Foto: Mark Runnacles/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Prinsen möter svenske världsfyran

Nordea Masters har fått kungligt besök.
Prins Daniel planerar också att besöka tävlingen.
Imorgon ska Henrik Stenson visa prinsen vem som är kung på banan.
-Lyckas jag inte med det så kanske det ser mörkt ut, säger världsfyran.

I helgen drar årets upplaga av Nordea Masters i gång. Precis som tidigare lockar tävlingen många av Europas bästa däribland dansken Thomas Björn, hole-in-one-specialisten Manuel Angel Jimenez och svenska golfkungen, Henrik Stenson.

Stenson, ska förutom att spela Nordea, även ge sig ut på en pro-am med titelsponsorns VD, Christian Clausen och ingen mindre än självaste prins Daniel, som är på besök i Malmö för tävlingen - något Stenson ser fram emot.
- Det ska bli kul att spela med Prins Daniel. Det blir en ny bekantskap. Jag har inte träffat honom tidigare men vi hade lite kontakt efter min säsong 2013 då han hörde av sig och gratulerade till framgångarna. Då förstod jag att han är lite golfintresserad, säger Stenson i en intervju med Svensk Golf

Fjolårets slutrunda blev ingen höjdare för Stenson. Bland annat hamnade han bakom en reklamskylt på sista hålet. Foto: Mark Runnacles/Getty Images

Världstrean Stenson är hemma i Sverige efter drygt två veckor spelledigt. Trots sin placering på världsrankningen och succé borta på PGA-touren har han fortfarande inte vunnit Nordea Masters – även om det såg bra ut förra året.
- Jag hade ett hyfsat läge förra året men fick lite soppatorsk på slutet. Jag hoppas jag ska kunna spela okej och sätta mig själv i läge så att jag är en av dem som har chansen på söndag. Det skulle vara roligt att ha en seger i den här tävlingen. 

Efter Nordea Masters väntar en veckas ledigt i Skåne, sen väntar en del resande för Göteborgssonen.
- Nästa helg ska jag över till Danmark och spela en uppvisningsmatch. Det blir bra för att samla ihop sig inför nästa tvåveckorsperiod med US Open följt av BMW International Open i Tyskland. 

Återstår att se om prins Daniel kan ge Stenson lite sparring inför helgen och de kommande tävlingarna. Enligt tidigare rapporter är prinsen inte helt oäven med en golfklubba i händerna.   

  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!