15-åring klar för US Open

15-åring klar för US Open

Han får Jordan Spieth, 21, att framstå som gubbe.
Nästa vecka kan de spela ihop.
15-årige Cole Hammer kvalade nämligen in till US Open under måndagen.
- Det här betyder otroligt mycket för mig, sade Hammer efter bedriften.

När legendarer som Fred Couples och Vijay Singh misslyckades kvala in till US Open klev istället Cole Hammer fram.
Den 15-årige(!) amatören från Houston, Texas, lyckades med två imponerade rundor knipa en av de sex platser som stod på spel på Northwood Club i Dallas. Därmed slår han sig in på listan över de yngst spelarna i US Opens historia

Talangen öppnade kvalet urstarkt och gick runt på 64 slag under första rundan – något som senare skulle visa bli avgörande. Efter en 68:a på de avslutande 18 hålet stod det klart att den unge Houston-bon kommer ingå i det 156-män stora startfältet under US Open.
- Mitt mål var att se hur jag klarade mig mot äldre spelare. Jag försökte bara gör vad jag behövde göra, sade Cole Hammer.

Det här är inte första gången som 15-åringen med det såpa-klingande namnet skapar rubriker. Redan för två år sedan, det vill säga som 13-åring, hade han en muntlig överenskommelse med University of Texas om att gå på deras college när tiden är rätt – om tre år det vill säga.

Stödet för Hammer är redan stort. Hasttaggen #hammertime har börjat spridas på twitter som ett stöd för den unge golfare och det lär väl bara öka ju närmre vi kommer tävlingen. 

Samtidigt när man ser video här nedanför är det inte konstigt att han är bra med tanke på träningsfaciliteterna. 

  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!