Så blev hon en utmanare igen
Foto: David Cannon/Getty Images Sport

Så blev hon en utmanare igen

Anna Nordqvist är en av favoriterna inför KPMG Women's PGA Championship.
Tack vare hennes nya träningsregim.
- Inför säsongen förändrade jag min fitness-träning fullständigt, säger svenska stjärnan till Tv-programmet Morning Drive.

Anna Nordqvist är svensk damgolfs klart lysande stjärna – men trots talang har vinsterna uteblivit. Inför säsongen bestämde hon sig för att göra om sina träningsrutiner och nu börjar det ge resultat.
Efter segern i ShopRite LPGA Classic för två veckor sedan är svenskan en av favoriterna i damernas andra major på Westchester Country Club i Harrison, New York.  
- Under sista rundan av ShopRite kände jag mig bättre och starkare än någonsin, säger Nordqvist.
- Jag har tränat mycket explosivitet och mycket boxjump. I början kunde jag knappt komma upp på lådan men nu går det betydligt bättre.

Trots att hon alltid sett sig själv som idrottare och tränat mycket kände hon inför säsongen att det fattades något för att ta det sista steget.
- Jag kände att min fitness inte var på nivån den behöver vara. Jag kände inte att jag hade uthålligheten eller styrkan jag behövde för att utmana. 

Nordqvist, som med sin vinst i mästerskapet 2009, är senaste svensk att ta hem major sen Annika Sörenstam US Open-seger 2006 är en av favoriterna inför tävlingen.
Igår blev hon intervjuad i Golfchannels "Morning Drive" – och fick dessutom en tårta som födelsedagspresent.
- Jag kan knappt vänta på att tee:a upp i helgen. Jag gillar banan men det kommer bli en otrolig utmaning. Slår du ett dåligt slag på den här banan så är du död. 

  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!