Förbättra ditt närspel
Foto: Jamie Squire/Getty Images

Förbättra ditt närspel

SPONSRAT INNEHÅLL FRÅN DORMY.

Ett av golfens viktigaste redskap för att bli en riktigt bra golfspelare är närspelet med wedgarna. Få i världens anses vara bättre på just det spelet än Phil Mickelson - så pass känd är hands wedgespel att han till och med gjort en instruktions-DVD kallad Secrets of Short Game. 

Statistiskt sätt på PGA-touren är Mickelson inte bland de bästa men det beror mycket på att hans aggresiva spelstil sätter honom i svårigheter som inte ens hands wedgespel kan ta honom ur. Väl på fairway har han en skrämmande känsla i sina handleder och är mästare på att lägga upp bollen inom en meter eller två ifrån flaggan. 

Phil Mickelson använder sig av Callaways Mack Daddy 2. Wedgarna är framtagna i samarbete med Mickelson där formen och grooveytan är större än vanliga wedgar. På så sätt kan du ta dig an de tuffaste slagen i närspelet. 

Grooveytan på Mack Daddy 2 är 39 procent större och går hela vägen över träffytan och den höga tån möjliggör att flytta vikt högre så att det är lättare att slå slag från djup ruff. Denna konstruktion gör att du kan accelerera genom bollen och gå igenom varje slag. Underlättar vid såväl bunkerslag som ur den tjockaste ruffen.

Callaways Mack Daddy finns just nu att köpa från 1499 kronor på Dormy.se.

  • Få golfdigest.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!