Golf Digest 2010-6

I butik 22 juni 2010

AVDELNINGAR
8 TOMMY JEPPSSON: Välkommen till en ny tid!
13 GOLFSKOLAN: Ian Poulter, Jack Nicklaus, Lucas Glover och Hank Haney.
25 FORE: Sämst dagen efter, 18:e på Wentworth och sex fysiska tips.
95 TÄVLING: Ping-putter och GPS!
110 KLASSIKER: 80 år sedan paraden för Bobby Jones.
112 EN LEKTION: Hur använder man siktpinnarna?
114 KRÖNIKA: Tre sommardrömmar

REPORTAGE
32 VÄGEN TILL BRO HOF
När Scandinavian Masters föddes var tävlingen näst störst i Europa. Det har hänt en del sedan dess. Nu börjar en ny epok. I juli spelas tävlingen på Bro Hof.

40 ÄNTLIGEN HEMMA
Peter Hanson är ett av de hetaste namnen i Scandinavian Masters. Han kommer hem till Sverige för att återta den titel han vann år 2008. Hem, förresten? Vad är hemma?

76 EN BEDÅRANDE TID
Tolv slag under par efter 13 spelade hål – det var en bra början. När 00-talet fortsatte fick vi uppleva en storhetstid inom svensk golf. Här är den fjärde, och sista, delen i serien om den svenska proffsgolfens historia.

INSTRUKTION
64 ETT MODERNT SPEL
Golfen har utvecklats, de nybyggda banorna har förändrat spelet och skapat nya problem att hantera. Dags att utveckla också det egna spelet? Med hjälp av Rick Smith får vi de 6 bästa tipsen.

72 MINIMERA MISSTAGEN
Maskdödare, socket, råpull¿ Ordförrådet växer varje gång man peggar upp med en ny spelkompis. Men hur mycket påverkas det slutliga resultatet av en miss?

THE OPE N 2010
48 VI FIRAR OCH GRATULERAR
En blåsig onsdag i oktober 1860 samlades åtta skotska golfspelare på Prestwicks 12-hålsbana. The Open Championship föddes. I sommar firar tävlingen 150-årsjubileum på St Andrews.

56 DRÖMSPEL: ST ANDREWS
Saknar du biljett till The Open? Svårt att få starttid på Old Course? Lugn, här i golfparadiset St Andrews finns det gott om underbara golfhål.

RESOR
88 SVENSKA HEMLIGHETER
8 golfbanor – 8 hotell. Och som en händelse med start på sidan 88. Den här sommaren är det hög tid att upptäcka Golf-Sveriges bäst bevarade hemligheter.

98 MÄSTERLIGA MILANO
Fotbollslaget Inter vinner ligaguld, och i VM i Sydafrika har Italien ett guld att försvara. Mitt i ett kaos upptäcker vi allt annat gott som Milano kan erbjuda. Golf på tre kanonbanor strax utanför city, till exempel.

UTRUSTNING
104 BÄTTRE LÄNGD
¿ och det handlar faktiskt inte bara om att köpa en driver.

AVDELNINGAR
10 TOMMY JEPPSSON: Banor att drömma om.
17 GOLFSKOLAN: Angel Cabrera, Ryan Moore, Lorena Ochoa, David Lead-better, Hank Haney och Tom Watson.
29 FORE: Usain Bolts sving, bota -tennisarmbåge och skräckhålet som ingen längre räds.
127 KLASSIKER: När Nick hjälpte Seve.
128 EN LEKTION: Bilden av en vinnare!
130 KRÖNIKA: Talanger & britter – men ingen svensk.

REPORTAGE
36 HENRIK STENSON
För ett år sedan var han rankad som världens fjärde bäste golfare. Nu letar han efter spelet. Thomas Tynander träffade honom för att höra vad som hänt – och vad som händer...

70 SVENSKA PROFFS: 90-TAL
Det svenska golfundret kallas det som inträffade på 1990-talet när svenska golfspelare strömmade ut på världens tourer – och vann!

92 BRÖDERNA GOLF
Bröderna Peter och Folke Nyberg introducerade spelrätten i Sverige, startade- en golfklubb med Björn Borg och drev Kungsängen i många år. Vi har träffat- bröderna som nu hamnat i varsin underbar- --del av världen.

INSTRUKTION
44 VI FIXAR FELET!
Slice, hook, duff, topp... vad du än lider av så finns det ett botemedel. Vi fixar svingfelet medan du väntar.

103 LÄR DIG PITCHA
Oavsett om du försöker gå under 90 eller siktar på att vinna US Open så är nyckeln till bättre resultat att förbättra ditt när-spel, både hur du svingar och de beslut du fattar. Lär dig slå halvlånga pitchar.

US MASTERS 2010
54 TIGERS STÖRSTA TRIUMF
För tio år sedan vann Tiger Woods US Open på Pebble Beach – 15 slag före den mest distanserade tvåan i historien. Sedan beslutade Tiger sig för att bygga om svingen och vi förklarar vad som hände sedan.

RESOR
62 DRÖMSPEL: PALM SPRINGS
På 1970-talet reste Ann Stahle till södra Kalifornien för att studera och spela golf. Här berättar hon om en underbar plats på jorden.

80 ABSOLUT LINKS
Den som spelat en bana ritad av ban-arkitekten Tommy Nordström vet att han inspireras- av brittiska linksbanor.
Här listar han sina 18 absoluta favoriter. Från St Andrews till Falsterbo.

UTRUSTINING
115 TEST: BOLLAR
Årets stora bolltest – vilka spinner du igång på?

Visa som tumnaglar Visa som lista

 • Golf Digest 2010-5

  REPORTAGE
  36 HENRIK STENSON
  För ett år sedan var han rankad som världens fjärde bäste golfare. Nu letar han efter spelet. Thomas Tynander träffade honom för att höra vad som hänt – och vad som händer..

 • Golf Digest 2010-4

  REPORTAGE
  ETT MÖTE I JUPITER
  Steloperation eller inte? Comeback på Bro Hof eller inte? Efter en dag hemma hos Jesper Parnevik i Jupiter i Florida har vi åtminstone ett svar: Jesper ger aldrig upp!

 • Golf Digest 2010-3

  REPORTAGE
  CHRISTIANS CHANS
  Han slår monsterdrives, han har tatueringar, helskägg och lyssnar på punk. Det är så Christian Nilsson gärna beskrivs när han vunnit på touren. Vi försöker ta reda på lite mer.

 • Golf Digest 2010-1

  REPORTAGE
  30 VAD HAR HÄNT?
  "Tiger Woods behöver ett öppenhjärtigt samtal med Tiger Woods." Jaime Diaz, den journalist som närmast följt Tiger Woods karriär, ger sin analys. Mycket har hänt sedan de först möttes 1990.

 • Golf Digest 2007-5

Prenumerera på Golf Digest

Golf Digest – Vi gör dig till en bättre golfare.

Du får det allra senaste om utrustning, golfmode, drömresmål samt unika instruktioner med bland annat Tiger Woods. Golf Digest är tidningen för den passionerade golfaren som ständigt vill utvecklas, som vill slå bollen bättre och som satsar mycket på sin golf och på det som finns runt omkring: Resor, mat, vin... det vi brukar kalla ”Det Goda Livet”...

Beställ prenumeration och betala direkt online