Golf Digest 2010-8

I butik 24 augusti 2010

AVDELNINGAR
8 TOMMY JEPPSSON: 59:or och låga scorer – men har golfen blivit för svår?
8 POST: Åsikter och tankar.
13 GOLFSKOLAN: Graeme McDowell, David Leadbetter, Hank Haney och Butch Harmon.
25 FORE: En engelsman under svensk flagg, en vänsterspelare och publikens röster om Bro Hof.
94 KLASSIKER: Dai Rees, en hårding på Lindrick 1957.
96 EN LEKTION: Träna massor på samma sak!
98 KRÖNIKA: Kolmården Golf & -Safari – hur bra skulle den banan bli?

REPORTAGE
32 ANNIKAS AFFÄRER
Golfstjärnan Annika Sörenstam ligger lågt. Men affärskvinnan Annika arbetar varje dag i veckan. Thomas Tynander har mött henne vid exklusiv golfakademi i Florida, Annika Academy.
40 HENRIS NYA LIV
Svingcoachen Henri Reis har till slut förstått att ett liv på en golfakademi i Florida inte är så tokigt.
50 SCANDINAVIAN MASTERS 2010
En dramatisk brand, ett kraftigt skyfall, en nyckfull vind och en putt som redan är en klassiker. Scandinavian Masters på Bro Hof Slott blev en dramatisk vecka.
74 KAPTENERNAS NYA PLAN
Visst älskar de också spel på en liggande boll. När EM-kvalet i fotboll börjar hittar vi förbundskaptenerna Erik Hamrén och Marcus Allbäck på platsen där de bäst kopplar av: På golfbanan. Vi bjuder dem på tipsen om motståndarnas bästa golfbanor.

INSTRUKTION
44 FÖR KRAFTENS SKULL
Svingar du som Ernie Els eller JB Holmes? Oavsett om du är "den lugne svingaren" eller "den explosiva krossaren" kan du slå ännu längre. Jim McLean berättar här mera om sina tre releaser.

RYDER CUP 2010
58 CELTIC MANOR
Den 1–3 oktober avgörs Ryder Cup. För första gången i Wales. På en golfbana som är byggd för matchens skull. Den perfekta banan för matchspel.
62 WALES 10 BÄSTA BANOR
I 140 år har walesiska golfare haft sina skatter för sig själva – nu delar de gärna med sig. Bland 200 golfbanor berättar Phillip Price, den gamle Ryder Cup-hjälten, om sina tio favoriter.

RESOR
82 FJÄLLBACKA
Sommaren är slut för den här gången – men vi längtar fortfarande till den svenska västkusten. Golfen här är minst lika bra om hösten. Vi bor på Bryggan och har nära till allt.

UTRUSTNING
87 DIN BÄSTA DRIVER
Ingen svingteknik kan förbättra ditt spel mer än en korrekt utprovad driver. Så, häng med till San Diego!

Visa som tumnaglar Visa som lista

 • Golf Digest 2010-6

  REPORTAGE
  VÄGEN TILL BRO HOF
  När Scandinavian Masters föddes var tävlingen näst störst i Europa. Det har hänt en del sedan dess. Nu börjar en ny epok. I juli spelas tävlingen på Bro Hof.

 • Golf Digest 2010-5

  REPORTAGE
  36 HENRIK STENSON
  För ett år sedan var han rankad som världens fjärde bäste golfare. Nu letar han efter spelet. Thomas Tynander träffade honom för att höra vad som hänt – och vad som händer..

 • Golf Digest 2010-4

  REPORTAGE
  ETT MÖTE I JUPITER
  Steloperation eller inte? Comeback på Bro Hof eller inte? Efter en dag hemma hos Jesper Parnevik i Jupiter i Florida har vi åtminstone ett svar: Jesper ger aldrig upp!

 • Golf Digest 2010-3

  REPORTAGE
  CHRISTIANS CHANS
  Han slår monsterdrives, han har tatueringar, helskägg och lyssnar på punk. Det är så Christian Nilsson gärna beskrivs när han vunnit på touren. Vi försöker ta reda på lite mer.

 • Golf Digest 2010-1

  REPORTAGE
  30 VAD HAR HÄNT?
  "Tiger Woods behöver ett öppenhjärtigt samtal med Tiger Woods." Jaime Diaz, den journalist som närmast följt Tiger Woods karriär, ger sin analys. Mycket har hänt sedan de först möttes 1990.

 • Golf Digest 2007-5

Prenumerera på Golf Digest

Golf Digest – Vi gör dig till en bättre golfare.

Du får det allra senaste om utrustning, golfmode, drömresmål samt unika instruktioner med bland annat Tiger Woods. Golf Digest är tidningen för den passionerade golfaren som ständigt vill utvecklas, som vill slå bollen bättre och som satsar mycket på sin golf och på det som finns runt omkring: Resor, mat, vin... det vi brukar kalla ”Det Goda Livet”...

Beställ prenumeration och betala direkt online